DEN HAAG - De drie dochters van prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan met hun ouders mee naar de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver.

De prinsessen Amalia (6), Alexia (4) en Ariane (2) zullen de wedstrijden af en toe bijwonen, liet de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten.

De RVD maakte eerder al bekend dat prins Willem-Alexander deze maand vooral in Canada is te vinden. Van 9 tot en met 12 februari neemt hij deel aan een congres van het Internationaal Olympisch Comité.

Aanmoedigen

Aansluitend gaat hij de Nederlandse sporters aanmoedigen, vanaf de openingsceremonie van 12 februari tot de sluiting op 28 februari.

Máxima zal haar echtgenoot tijdens de Spelen vergezellen. Van de prinsesjes gaan Amalia en Alexia al naar school, maar van 19 tot en met 26 februari hebben zij voorjaarsvakantie.

Fotosessie

De jaarlijkse fotosessie van de Oranjes in het Oostenrijkse Lech gaat door de reis naar Canada hoogstwaarschijnlijk niet door. De leden van de koninklijke familie poseren altijd zo rond half februari voor de vaderlandse pers tijdens hun wintersportvakantie. Afgelopen jaar was dat op 16 februari.