LOS ANGELES - Tijdens de uitreiking van de Grammy's is zangeres Beyoncé de grote winnaar geworden. De 28-jarige Amerikaanse won maar liefst zes van de tien awards waarvoor ze genomineerd was.

De zangeres won ze onder meer de award voor beste R&B-artieste, beste R&B-album en beste zangeres. Daarmee verbrak ze haar eigen record uit 2004, toen ze vijf exemplaren van de prestigieuze muziekprijs kreeg uitgereikt.

Countryzangeres Taylor Swift ging met de belangrijkste award aan de haal. Zij kreeg voor haar album 'Fearless' de Grammy voor Beste Album van het Jaar.

De 20-jarige zangeres won in totaal vier awards en was enorm verheugd toen ze Beyoncé, the Dave Matthews Band, Lady Gaga en de Black Eyed Peas achter zich liet. Haar album was het bestverkopende album van het jaar.

'Use Somebody' van Kings of Leon werd uitgeroepen tot Beste Opname van het Jaar. De band won ook nog twee andere awards.

Lady Gaga

Lady Gaga viel niet in de prijzen in de categorieën Beste Opname, Liedje en Album van het Jaar. Uiteindelijk mocht ze met twee Grammy's naar huis, voor beste Dancenummer en beste Dancealbum.

De zangeres gaf ook een optreden weg met zanger Elton John. De twee artiesten speelden beiden een eigen nummer en maakten er door middel van een pianoduel een nieuwe song van.

Twee kinderen van Bob Marley vielen in de prijzen. De zonen Ziggy en Stephen Marley wonnen een award voor respectievelijk Beste Kinderalbum en Beste Reagae-album. Oude rocker Neil Young won voor het eerst een Grammy, voor de MusiCare Persoon van het Jaar.

Michael Jackson

Eerder was al bekend dat Michael Jackson postuum een oeuvreprijs kreeg uitgereikt. Zijn kinderen namen de Lifetime Achievement Award in ontvangst. Zoon Prince en dochter Paris gaven een korte speech.

"In al zijn liedjes was de boodschap duidelijk, liefde. We zullen doorgaan met zijn boodschap uit te dragen en de wereld te helpen", zei de 12-jarige Prince.

De kinderen bedankten de fans voor alle steun. "Onze vader hield van jullie omdat jullie er altijd voor hem waren", zei Prince tegen de fans van de King of Pop.