AMSTERDAM - Al voordat Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen een punt achter hun relatie zetten zat Wesley Sneijder achter de brunette aan. De voetballer en zijn verloofde deden zondagavond de oorsprong van hun relatie uit de doeken.

"Ik zat een keer op een terras met vrienden en zei toen: Yolanthe, dat is echt mijn droomvrouw", biechtte Wesley op aan Ivo Niehe. Dat gesprek vond maanden voor de eerste ontmoeting tussen de voetballer en de presentatrice plaats.

"Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat het niet zo goed ging tussen Jan en Yolanthe. Toen heb ik haar nummer achterhaald en ben ik gaan sms'en."

Kortaf

Op de eerste sms kwam geen reactie. "Ik zat in een heel andere situatie. Ik reageerde in eerste instantie erg kortaf", herinnert Yolanthe zich, die Wesley naar eigen zeggen uit zelfbescherming op afstand hield.

"De vonk sprong pas over toen we elkaar voor het eerst zagen. Uiteindelijk heeft het drie maanden geduurd voor ik Wes toeliet in mijn leven."

Ware liefde

De 24-jarige brunette weet nu zeker dat ze haar grote liefde heeft gevonden. "Als je de ware hebt gevonden voel je dat aan alles. Dat voelen Wes en ik allebei." Vorige maand ging Sneijder op zijn knieën voor Yolanthe.

"Hij heeft alles geheim weten te houden. Zelfs onze ouders en familie wisten van niets." De presentatrice draagt haar roségouden verlovingsring met trots. "Ik vind het zo lief dat hij die zelf heeft uitgezocht."

Aandacht

Haar breuk met Jan en haar relatie met Wesley leveren Yolanthe veel media-aandacht op. Soms is het lastig om daar mee om te gaan, moet de voetbalvrouw bekennen. "Het doet pijn als mensen een beeld van je krijgen dat totaal niet klopt."

Eén ding weet Yolanthe zeker, met Wesley aan haar zijde kan ze de hele wereld aan. "Als we samen sterk zijn, kan niemand daartussen komen."

Yolanthe en Wesley