AMSTERDAM - De lijkschouwer in Los Angeles heeft besloten om dieper te duiken in de medische achtergrond van Brittany Murphy. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De actrice overleed vorige maand op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

De lijkschouwer heeft verschillende documenten ontvangen van Murphy's vaste dokter. Hieruit blijkt dat zij maanden voor haar overlijden voor het laatst bij de dokter was langs geweest.

Andere doktoren

Vrienden van Murphy beweren dat verschillende andere doktoren haar de laatste maanden voor haar dood hebben behandeld. De lijkschouwer wil hen nu spreken, om een beeld te krijgen van haar gezondheidstoestand voor haar dood.

De actrice werd op 20 december door haar moeder bewusteloos aangetroffen in de badkamer. Murphy overleed kort daarna. In haar huis zijn onder meer pijnstillers, antidepressiva en medicijnen tegen suikerziekte gevonden.

Het zal waarschijnlijk nog weken duren voordat de exacte aanleiding van Murphy's dood duidelijk is. Het wachten is nog onder meer op het toxicologische rapport dat duidelijk moet maken of Murphy medicijnen of drugs heeft gebruikt.