AMSTERDAM - Warner Bros. Pictures heeft gereageerd op de uitspraken die de echtgenoot van Brittany Murphy donderdag deed.

Echtgenoot Simon Monjack wil de productiemaatschappij aanklagen omdat die volgens hem verantwoordelijk is voor de vroegtijdige dood van de actrice.

In een verklaring ontkent de productiemaatschappij alle beschuldigingen. "Elke bewering dat Warner Bros. Pictures op enige manier verantwoordelijk was voor Brittany Murphy's tragische dood is aantoonbaar onjuist, afkeurenswaardig en lasterlijk", zo is te lezen op de entertainmentwebsite E! Online.

Monjack beweert dat Murphy is overleden aan een hartaanval, naar aanleiding van de stress die zij opliep door haar ontslag. De actrice zou twee weken voor haar dood zijn ontslagen terwijl zij net was begonnen met de productie van de animatiefilm 'Happy Feet 2'.

"Ondanks berichten in de pers die het tegenovergestelde beweren, hebben Warner Bros. Pictures en mevrouw Murphy nooit een overeenkomst gesloten voor 'Happy Feet 2'. Dus was er geen contract om te beëindigen", aldus Warner Bros.