AMSTERDAM – Tv-presentatrice Mariska Hulscher moest noodgedwongen de Albert Heijn inruilen voor de Aldi. In het weekblad van het Financieel Dagblad vertelt ze openhartig over hoe zij door een diep dal ging.

“Toen ik als tv-presentatrice werkte, verdiende ik een riant salaris. Dat ging lang goed, tot vorig jaar”, vertelt Hulscher.

“Opeens stond ik zakelijk en privé rood en sloeg de paniek toe. Er waren meer uitgaven dan inkomsten. Ik had een hoge hypotheek en als alleenstaande moeder heb je een zware verantwoordelijkheid.”

De presentatrice stelt in het interview dat drastische maatregelen nodig waren. Zo ging de nieuwe auto er weer uit, moesten er spaarlampen komen en gingen de verwarming en het kledingbudget omlaag. Ook de dure oppas moest worden afgezegd.

Toch kijkt ze met trots terug op de periode die ze heeft doorstaan. “Ik was onbewust met geld omgegaan en wist nergens wat van. Ik ben trots dat mijn zaak een succes is. De financiële malaise was voor mij een wake-up call en mijn mooiste cadeau van 2009.”