AMSTERDAM - Ze schrok even toen haar man Adam Curry een scheiding wilde, maar mist geen seconde van haar leven met hem. Patricia Paay is blij dat ze even tijd voor zichzelf heeft. "Ik mis niets. Ik vind dit erg leuk", zegt Paay vrijdag in een interview met Metro.

Paay gaf toe dat ze eerst schrok van de beslissing van Curry, maar al snel overging tot de orde van de dag. Dat was doorgaan met haar werk, legt de televisiepersoonlijkheid uit.

"Ik heb veel aanvragen voor presentaties en prijsoverhandigingen. En er liggen uitnodigingen voor tv-shows."

Net toen Patricia het rustiger aan wilde gaan doen om meer tijd door te kunnen brengen met haar gezin, kondigde Adam een scheiding aan. De ondernemer was gevallen voor Micky Hoogendijk.

Ondanks die tegenslag mist Patricia haar oude leventje niet. "Ik ben iemand die altijd vreselijk aan anderen denkt. Nu is het even tijd voor mezelf. Dat is wel eens goed."

Gedurfde uitspraken

De scheiding van Patricia en Adam genereerde veel media-aandacht. Vooral Patricia deed een aantal gedurfde uitspraken over haar ex, zo vertelde ze Robert Jensen dat Adam wel houdt van 'een chick with a dick'. "Ik heb nergens spijt van", zegt Paay over haar uitlatingen. "Ik weet dondersgoed wat ik zeg."

Of Adam nu gelukkig is, weet de 60-jarige playmate zo net nog niet. "Ik vind Adam een beetje mopperen. Ik denk dat hij me te bijdehand vindt. Hij had denk ik niet verwacht dat ik zo snel zou opkrabbelen."