AMSTERDAM - Gerard Joling weet nog steeds niet hoe hij zijn haar gaat dragen als het weer is aangegroeid. In november schoor Joling zijn haardos af vanwege een haartransplantatie. Hij werd overstelpt met positieve reactie op zijn kale schedel.

Nu het haar weer langzaam aangroeit, kan de zanger nadenken over een nieuwe snit, maar eigenlijk bevalt de korte coupe hem wel.

"Ik vind het eigenlijk wel heel erg makkelijk. Voorlopig laat ik het even groeien, kijken hoe de stekjes het doen", legt de zanger en presentator vrijdag uit.

"Ik ben hier eigenlijk wel heel blij mee en iedereen vindt het leuk. Er zijn mij iets te veel mensen enthousiast, dat betekent dat ik de afgelopen 25 jaar voor lul heb gelopen met mijn kuif."

Kritiek

Vorige week uitten diverse artsen kritiek op een verklaring van Joling. Volgens de medici deed de Topper onterecht voorkomen dat haarvermeerdering mogelijk is. Joling spreekt dat tegen. "Ik sprak niet over haarvermeerdering, het is haartransplantatie. Deze techniek is fantastisch en ik ben er heel blij mee."