AMSTERDAM – Hoewel ze nog een tijd heeft gehoopt op verzoening met haar grote liefde, is de relatie tussen filmster Carice van Houten de Duitse acteur Sebastiaan Koch toch echt definitief voorbij.

Dat vertelt de actrice aan weekblad Story. “De afstand tussen ons is nu ook figuurlijk te groot geworden, we hebben elkaar laten glippen.” Dat Koch in Berlijn woont en zijzelf in Amsterdam, zorgde al voor een onpraktische letterlijke afstand tussen de twee drukke levens.

Van Houten (33) en Koch (47) ontmoetten elkaar op de set van de film Zwartboek. De twee hadden vervolgens drie jaar lang een relatie.

“Het is gewoon niet gelukt”, zegt Van Houten nu. “Waar we allebei eerst nog hoopten en eigenlijk zelfs een beetje rekenden op een hereniging, blijkt inmiddels dat zoiets er niet inzit."

Babyvoeding

Het vrijgezelle leven lijkt niet erg goed te zijn voor de gezondheid van Nederlands meest gevierde actrice. Als ze niet met vriendinnen uit eten gaat, maakt ze zich er naar eigen zeggen bijzonder makkelijk vanaf. “Eigenlijk leef ik de laatste tijd voornamelijk op babyvoeding en appelmoes.”