AMSTERDAM - Presentatrice Sophie Hilbrand moest na haar zwangerschapsverlof wennen aan het werkende leven. De blondine beviel in september van een meisje en is sinds kort weer aan het werk voor jongerenomroep BNN.

Vooral bij haar eerste live-tv-optreden bij De Wereld Draait Door moest de 34-jarige Hilbrand er weer even in komen. "Ik was zenuwachtig", vertelt ze in een interview met Metro.

"Alsof ik mijn veilige coconnetje had verlaten. Ik was het tempo een beetje kwijt, begreep de vragen van Matthijs niet en dacht: 'Man, praat niet zo snel'."

Aanvankelijk moest de kersverse moeder juist vertrouwd raken met het niet-werkende leven. "Ik voelde me nutteloos. Ik moest eraan wennen dat ik niet hoefde te werken, terwijl mijn vrienden gewoon aan het werk waren."

"Toen Robin er eenmaal was, ging de knop om. Ik vond het wel lekker om niets te hoeven en voor m'n dochtertje te zorgen."

Afscheid

Toch moest er op een gegeven moment weer gewerkt worden. "Dat is ook weer leuk. Ik heb geen moment gedacht om Hilversum gedag te zeggen." Ook van jongerenomroep BNN wil moeder Sophie voorlopig geen afscheid nemen.

"Mijn gevoel is dan dat ik naar de commerciëlen moet om grote shows te presenteren in mooie jurken. Ik zie mezelf Linda en Wendy niet achternagaan."

Een dagelijks programma ziet ze overigens niet zitten. "Nu ik een kindje heb, wil ik geen dagelijkse talkshow maken. Dat kost te veel tijd."