AMSTERDAM - Nick & Simon zijn niet van plan hun privéleven aan de grote klok te hangen. De Volendammers schrokken van alle media-aandacht die het liefdesleven van hun collega Jan Smit vorig jaar genereerde.

"De bladen mogen weten dat we allebei een vriendin hebben, maar daar ligt de grens", zegt Nick Schilder donderdag in het AD.

"We delen niet met de rest van Nederland wanneer we aan kinderen toe zijn", gaat de 26-jarige Nick verder. Nick & Simon verbaasden zich over alle aandacht voor het liefdesleven van Jan Smit.

Zijn relatie met presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen liep vorig jaar stuk, wat zelfs premier Jan Peter Balkenende aanspoorde tot een reactie.

Muziek

Het Volendamse duo probeert de aandacht bij hun muziek te houden. Vorig jaar slaagden Nick & Simon erin om met vier singles aan de top van de hitlijsten te prijken. Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker stonden op nummer één.

"Alleen The Beatles, The Bee Gees en Mud hebben dat eerder voor elkaar gekregen", zegt zelfverklaard cijferfreak Nick. "Wij voegen ons nu als eerste Nederlandse act bij dat mooie rijtje."

Minder

De heren realiseren zich maar al te goed dat het succes ooit verdwijnt. "We weten dat het ooit minder zal worden en juist daardoor genieten we nu des te meer", zegt Simon Keizer. "We doen wat we doen en daarna heeft het publiek het laatste woord", vult Nick zijn maatje aan.

Hoewel de twee goede vrienden zijn is tijd los van elkaar soms erg welkom. "Wij delen dezelfde humor en hebben dezelfde passie", zegt Nick, "maar we zijn niet met elkaar getrouwd."