HILVERSUM - Linda de Mol is door de redactie van vakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar.

Het RTL-boegbeeld kreeg de prijs, een kunstwerk, woensdagmiddag overhandigd in een café in Hilversum.

De prestigieuze titel werd voor de negentiende keer toebedeeld. Slechts drie keer kwam de onderscheiding bij een vrouw terecht.

SBS6-baas Tina Nijkamp (in 2008) en toenmalig Z@ppelin-leidinggevende Cathy Spierenburg (2002) gingen Linda de Mol voor.

Veelzijdig

''Met Postcode Loterij Miljoenenjacht, Gooische Vrouwen, het filmuitstapje Terug naar de kust en Ik Hou Van Holland bewees Linda de Mol in 2009 eens te meer hoe veelzijdig ze is'', motiveert de redactie haar keuze.

''Ze rust niet op haar lauweren. Juist omdat ze risico neemt en steeds beter weet wat ze wil, komt haar natuurtalent tot volle wasdom.

Omdat ze zich op de werkvloer laat omringen door vakmensen die ze volledig vertrouwt, excelleert ze in een zorgvuldig zelf gekozen (hoofd)rol.''

Oogst

De Mol is zeer in haar nopjes met de uitverkiezing. ''Het is de oogst van 25 jaar heel hard werken, ervaring opdoen, een paar keer flink op je bek gaan, daarvan leren en weer opkrabbelen",' aldus de presentatrice/actrice.

''Omroepvrouw van het Jaar, daar had ik echt geen moment rekening mee gehouden. Leuk is het wel!

Ik was even bang dat 2010 professioneel dan wel een rampjaar zou worden, want de ene prijs was nog niet binnen of het volgende succes diende zich alweer aan.

Op dat soort momenten bekruipt me de angst dat het alleen nog maar minder kan gaan... Maar 2009 was een jaar met een gouden randje, zowel privé als professioneel. De puzzel viel in elkaar.''

Gooische Vrouwen

2009 was een mooi jaar voor De Mol omdat 'haar' serie Gooische Vrouwen goed scoorde en de Gouden Televizier Ring won.

Ook haar programma Ik Hou Van Holland gooide hoge ogen.

De Mol maakte ook bekend dat ze bij het tv-bedrijf van haar broer John, Talpa producties, een aparte afdeling die zich richt op het bedenken van nieuwe dramaseries begint.

Koopman

Linda de Mol krijgt in haar nieuwe rol als tv-producente bijstand van regisseuse Will Koopman, met wie ze samen de succesvolle reeks Gooische Vrouwen en de thriller Terug naar de Kust maakte.

Koopman was bij producent Endemol verantwoordelijk voor meer dramaseries, maar stopt nu bij dat bedrijf om naar Talpa over te stappen.

Volgens een woordvoerder van Talpa gaat de nieuwe afdeling snel van start. Linda de Mol zei woensdag dat ze hoopt binnen de nieuwe constellatie een opvolger te kunnen bedenken voor Gooische Vrouwen.

Die reeks is inmiddels afgelopen. In de drama-afdeling van Talpa zal ze diverse projecten onder haar hoede krijgen.