AMSTERDAM - Al 43 jaar lang is Koos Alberts getrouwd met zijn Joke. Hoewel hun huwelijk ook moeilijke periodes kende is het stel nog altijd stapelgek op elkaar. De volkszanger zou daarom het liefst nog een keer zijn jawoord willen geven, vertelt hij deze week in Story.

In 1987 kreeg Alberts op nog geen 200 meter van zijn huis een auto-ongeluk dat zijn leven zou veranderen. Hij kreeg een dwarslaesie en raakte vanaf zijn borst verlamd. Daarnaast heeft hij nog maar een functionerende stemband.

Zijn vrouw Joke was in die periode zijn rots in de branding. "Joke heeft mij altijd geweldig gesteund. Tussen alle pijn en verdriet, was zij mijn steun en toeverlaat. Wat ik ben en hoe we er vandaag de dag bijzitten, komt door haar. Joke is de motor die mij in beweging houdt", aldus Alberts in het weekblad.

Volgens Alberts bestaat er geen tweede zoals zijn echtgenote. "Ze is mijn parel."

Eeuwige trouw

Het liefst zou de zanger daarom met Joke wilen hertrouwen. "Ik zou niets liever willen dan mijn Joke nog een keer eeuwige trouw te beloven. Het lijkt me geweldig om de vrouw die er altijd voor me is opnieuw de liefde te verklaren."