AMSTERDAM - Thaise hoertjes, moordcomplotten, financiële problemen; er is de afgelopen jaren veel geschreven over Peter Jan Rens. Maar volgens de presentator klopt er van veel verhalen helemaal niets. Hij wil graag met een schone lei beginnen, zegt hij deze week in Story.

Nadat Rens bijna tien jaar geleden stopte met het succesvolle kinderprogramma 'De Meneer Kaktus Show' besloot hij naar Thailand te vertrekken om weer tot zichzelf te komen.

"Dat was een weloverwogen beslissing", aldus Rens in het weekblad. Maar al snel begonnen er geruchten op gang te komen. Zo zou de presentator, die al dertig jaar getrouwd is met Joke, seksverslaafd zijn en een affaire begonnen zijn met de Thaise prostituee Wan. Zij zou op haar beurt een moordcomplot tegen Rens hebben opgezet.

Verliefd

"Er is zoveel onzin geschreven over haar en mij", zegt Rens in Story. "Ik zou waanzinnig verliefd op haar zijn en zij zou mij alleen maar gebruiken. Belachelijk."

Volgens hem is de waarheid dat hij met de Thaise Wan een zorgboerderij begon, waar kinderen werden opgevangen die nergens anders meer terecht konden.

Schone lei

Begin vorig jaar kwam Rens terug naar Nederland, waar hij direct een hoop nieuwe plannen maakten. Maar financiële problemen gooiden roet in het eten. Nu ook deze periode weer achter de rug is hoopt de voormalige presentator met een schone lei te kunnen beginnen.

"Ik verrijs weer uit de as", zegt Rens. "De afgelopen maanden heb ik een musical geschreven en ook moet er een film gaan verschijnen. Dit wordt mijn comeback."