AMSTERDAM - Barry Atsma heeft het gevoel dat hij eindelijk volwassen aan het worden is. In een interview met Libelle vertelt de acteur dat hij zichzelf momenteel nogal aan het 'omgooien' is.

"Ik ben nu in de bloei van mijn gezinsleven en in de bloei van mijn carrière. Daardoor word ik me bewuster dat mijn tijd belangrijk is en dat ik die op een goede manier moet invullen", aldus Atsma in het tijdschrift.

Zo probeert hij als het op werk aankomt vaker voor zichzelf te kiezen en zich minder te schikken naar de groep. En sinds Atsma vader is van twee kinderen, heeft hij geleerd om de controle los te laten en erop te vertrouwen dat alles wel goedkomt.

Boertje

"Opruimen heb ik opgegeven. In het begin wilde ik alles strak plannen en regelen, maar dat is niet te doen met twee kinderen. Ik wilde hen perfect opvoeden. Als Zoë per ongeluk een boertje aan tafel liet, legde ik meteen uit dat dat niet netjes is. Nu is mij duidelijk dat ik de ambitie alles onder controle te hebben, beter kan loslaten."

"Ik heb de balans opgemaakt en probeer nu wat losser in mijn werk te staan en meer tijd voor mijn gezin te hebben. Ik zeg niet dat ik herboren ben, maar het voelt wel alsof ik volwassen word."