AMSTERDAM - Rapper 50 Cent vindt zijn geschatte vermogen van 400 miljoen dollar (ruim 283 miljoen euro) niet genoeg.

In een interview met het Amerikaanse Interview Magazine zegt hij: "400 miljoen? Ik weet niet zeker hoeveel ik heb, maar het klinkt goed. Ik denk niet echt dat het ooit genoeg zal zijn."

Curtis James Jackson III, zoals de rapper eigenlijk heet, weet ook waar zijn geldzucht vandaan komt. "Vroeger was mijn inkomen de maatstaf van mijn succes, omdat ik niets had. En als je niets hebt dan denk je dat geld de oplossing van al je problemen is. En dan heb je geld en dan ontdek je dat je er een hele hoop problemen bij krijgt."

Tweede klas

Toch is de 34-jarige rapper wel met beide benen op de grond blijven staan. Zo verklaart hij het niet erg te vinden om tweede klas te vliegen.

"Als eerste klas is uitverkocht, ga ik gewoon tweede klas zitten. Sommige mensen zeggen dan: 'Oh, eerste klas is uitverkocht. Dan vlieg ik niet.' Ik denk dat ze het erg vinden als andere mensen zien dat ze geen eerste klas vliegen. Ik hoef geen goedkeuring van diegene die naast me zit. Als je denkt dat eerste klas vliegen je een ster maakt, dan ben je dus geen ster."

Gevoel

Eerder gaf 50 Cent toe altijd met ruim 15 duizend euro op zak te lopen, omdat hij het gevoel van geld hebben zo lekker vindt. Ook vertelde hij zo'n 12 duizend euro per week uit te geven aan beveiliging.