AMSTERDAM - Rihanna's mishandeling door Chris Brown kwam niet helemaal onverwachts. Bijna een jaar nadat de popster werd toegetakeld door haar toenmalige vriend, kan ze zeggen dat er eigenlijk al wel tekenen aan de wand waren.

De 21-jarige zangeres geeft toe dat er voor het incident op 8 februari al wel waarschuwingssignalen waren.

"Chris had een enorme controledrift en hij was onzeker. Als mensen onzeker zijn krijgen ze een enorme drang om de controle te houden en worden ze erg agressief. Dat kan zich ontwikkelen tot gewelddadigheden", aldus Rihanna in W Magazine.

Zo zei Brown regelmatig rottige dingen tegen Rihanna, zodat zij zich minderwaardig zou voelen. "Daardoor kunnen ze de controle over de relatie houden", aldus de popster.

Aanslag

Naar eigen zeggen was deze periode voor Rihanna verschrikkelijk moeilijk. "Het was een enorme aanslag op mijn dagelijkse leven. Het verandert je."

Het maken van haar nieuwe studioalbum 'Rated R' heeft therapeutisch gewerkt, meent de popster. Veel van haar liedjes zijn gebaseerd op deze nare periode uit haar leven.

Boos

"Toen ik dit album maakte was ik iedere dag in een andere stemming. Soms was ik boos, soms voelde ik me miserabel. Ieder liedje vertelt een ander verhaal."

Rihanna, die voor de fotoshoot in W Magazine ook uit de kleren ging, hoopt nu een nieuw begin te kunnen maken. Zo wil ze zich ook gaan concentreren op acteerwerk.

Rihanna in W Magazine