AMSTERDAM - Twee giraffen, die vroeger van Michael Jackson waren, zijn plotseling gestorven. De huidige eigenaar van de dieren denkt dat er een misdrijf is gepleegd. De celebrity-dieren Rambo en JJ woonden vroeger op landgoed Neverland.

Freddie Hancock, de oprichter van het reservaat in Arizona, weet zeker dat de dieren om het leven zijn gebracht. "Er is geen andere verklaring waarom de dieren zijn gestorven. De giraffen waren gezond".

De dierenorganisatie PETA wijst daarentegen beschuldigend naar het reservaat waar de langnekken hun laatste uren hebben doorgebracht.

De dieren kregen volgens de dierenbescherming geen goede voeding en werden niet beschermd tegen de kou. Momenteel onderzoekt de politie wat de beesten fataal werd.

Neverland

Toen in 2006 bleek dat Jackson zijn landgoed Neverland financieel niet meer draaiende kon houden, kocht Hancock de dieren en bracht ze naar zijn reservaat. De gemeenteraad van Page in Arizona eiste eerder een fikse bom duiten om de giraffen te verzekeren, voor het geval er iets met ze zou gebeuren.