AMSTERDAM - David Copperfield kan opgelucht ademhalen. De 52-jarige illusionist wordt niet vervolgd nadat een 23-jarige vrouw uit Seattle beweerde dat hij haar twee jaar geleden heeft verkracht.

Amerikaanse openbare aanklagers hebben besloten het onderzoek te sluiten zonder Copperfield strafrechtelijk te vervolgen. Volgens de politie heeft de vrouw een andere man afgelopen maand ook valselijk beschuldigd.

Het 23-jarige model bezocht in januari 2007 een show van de wereldberoemde illusionist. Ze werd op het podium geroepen om Copperfield te assisteren, waarna backstage haar gegevens genoteerd werden.

Een van Copperfields vaste assistenten vertelde de vrouw dat de goochelaar haar kon helpen met haar modellencarrière.

Bahama's

Een halfjaar later werd de vrouw uitgenodigd op Copperfields privé-eiland in de Bahama's. De illusionist zou haar verteld hebben dat er meerdere gasten op het eiland waren, maar eenmaal aangekomen was de vrouw naar eigen zeggen alleen met Copperfield.

Tijdens haar vierdaagse bezoek zou de magiër zich meermalen aan haar vergrepen hebben. Het model beweert dat Copperfield haar zou doden als ze geen seks met hem had.

Afpersing

De illusionist liet via zijn advocaten weten dat de beschuldigingen vals zijn. Copperfield beschuldigt de vrouw van afpersing, ze zou geld willen zien van de magiër.