AMSTERDAM - Op het feestje georganiseerd voor de nieuwe Cosmopolitan XL-editie was Sylvie van der Vaart het stralende middelpunt. Ze onthulde dinsdagavond haar cover aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

"Ik vond het gewoon heel erg leuk om te doen", vertelt de voetbalvrouw aan NU.nl. "Niet veel vrouwen worden gevraagd om de cover te sieren van dit tijdschrift. Ik vind het vreselijk interessant."

De presentatrice, die vanwege haar borstkanker-periode een paar maanden weinig in de media verscheen, liet zich onlangs weer van haar beste kant zien met een sexy fotoshoot in de Duitse editie van FHM.

"Die shoot was nog spannender dan deze. Beide series geven me een topgevoel. In Duitsland had ik ook mijn eigen team bij me, dat gaf me een zeker gevoel. Ik ben een control freak."

Relativeren

De echtgenote van Real Madrid-voetballer Rafael van der Vaart is sterker uit de inktzwarte periode gekomen. "Ik relativeer meer en geniet van alle leuke dingen."

"Voor deze periode was ik meer gehaast. Als je door zo’n fase gaat, zit je aan de top van je onzekerheid. Nu geniet ik van elk moment."

Onrust

Parallel aan haar behandeling verkeerde haar partner in een uiterst onzekere fase bij zijn Spaanse werkgever. De onrust van wel of niet vertrekken uit Madrid duurde niet lang voor het Nederlandse stel.

"Rafael begon het seizoen op een bijveld van Real, zonder rugnummer. Afgelopen weekend stond hij in de basisopstelling, naast Kaka. Daar ben ik zó trots op, hij heeft echt karakter getoond."

"Ik voel me daar helemaal thuis", waren de laatste woorden van de diva, die in een stampvol restaurant vele bewonderaars in katzwijm achterliet.

Cosmopolitan XL Party