AMSTERDAM - Peaches Geldof krijgt een schadevergoeding van uitgeverij Express Newspapers. De dochter van muzikant Bob Geldof krijgt het geld omdat ze in september 2008 zwart werd gemaakt in The Daily Star, een van de kranten van de uitgeverij.

De krant berichtte destijds groots op de voorpagina dat Peaches een tijd haar geld verdiende als prostituee. De advocaat van het tabloid bevestigde dinsdag in een Londense rechtbank dat het verhaal niet juist was, meldt de BBC.

De 20-jarige socialite stapte in eerste instantie naar de Britse klachtencommissie Press Complaints Commission, waarna de krant haar verontschuldigingen aanbood. Het bericht werd echter niet ingetrokken, waarop Peaches besloot de zaak verder in de rechtszaal te willen uitvechten.

De rechter bepaalde dat de uitgever een vergoeding voor het veroorzaakte leed van Peaches moet betalen. Hoe hoog dat bedrag is, wilden beide partijen niet kwijt. Express Newspapers moet daarnaast ook de juridische kosten van de Geldof-telg vergoeden.