AMSTERDAM - Amy Winehouse baalt van het feit dat haar vader Mitch haar privéleven met de media bespreekt. Dat schrijft de Britse zangeres op Twitter, nadat haar vader vorige op televisie te zien was in de Britse documentaire 'My Daughter Amy'.

Daarin sprak Mitch Winehouse uitgebreid over het persoonlijke leven van zijn dochter. Zo vertelde hij over haar strijd met drugs en haar relatie met ex-man Blake Fielder-Civil.

"Waarom schrijft mijn vader geen liedje als hem iets dwarszit, in plaats van met zijn hoofd op televisie te verschijnen?", twitterde de popster.

Trots

In de documentaire liet Mitch verder weten dat zijn dochter haar drugsprobleem heeft overwonnen. "Dat heeft ze op haar eigen manier gedaan. In 2008 zei ze: 'Pa, ik wil dit niet meer'. En ze heeft het niet meer gedaan. Daar ben ik trotser op dan op haar muziekcarrière."

Ondergoed

Maar volgens Mitch is Amy er nog niet. "Ze is herstellende van haar verslaving en bovendien hebben zich andere problemen ontwikkeld. Winkelen is een probleem. Ze kan bij Agent Provocateur binnenstappen en 3000 pond aan ondergoed spenderen."

Mitch laat weten dat hij goed begrijpt dat Amy niet altijd even blij is met zijn opmerkingen. "Maar Amy wist dat deze documentaire gemaakt werd. Ze is net als ieder ander kind die zich schaamt voor de acties van zijn ouders", zegt hij in de Britse tabloid Daily Mail.