Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Claudia Schoemacher had gewelddadige buien

AMSTERDAM - Het leven van Claudia Schoemacher bestaat niet alleen uit glitter en glamour. De vrouw van cosmetisch chirurg Robert Schoemacher heeft ook een duistere kant, zo zegt ze maandag in een interview met het AD.
Door NU.nl

Tijdens haar jeugd belandde haar vader in de gevangenis wegens criminele activiteiten en een schietpartij, en dat heeft veel sporen achtergelaten bij de inmiddels 39-jarige Schoemacher.

Zo miste Schoemacher structuur en zelfvertrouwen in het leven, en kreeg ze later last van agressieve buien. "Ik ben gaan kickboxen om mijn agressie kwijt te raken. Ik vertoonde destructief gedrag, maakte expres relaties kapot. Ik ben er bijna aan onderdoor gegaan", zo vertelt ze in het AD.

Feestjes

Schoemacher vond het verder moeilijk dat ze tijdens haar jeugd werd afgerekend op de daden van haar vader. Zo werd ze niet meer voor feestjes en logeerpartijen gevraagd. "Uiteindelijk wil niemand dat zijn kind omgaat met dat van een moordenaar of crimineel."

Over haar ervaringen heeft Schoemacher nu een boek geschreven. Ook maakte ze samen met Nada van Nie een televisieprogramma over en voor kinderen van gedetineerden.

Aanbevolen artikelen