Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Van Koningsbrugge hijst beelden in jurk

AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven hebben maandagnacht standbeelden in Amsterdam voorzien van een jurk. Het Draadstaal-duo bedacht de ludieke actie om hun band Jurk te promoten. Zondag werd hun debuutsingle al massaal gedownload.
Door Novum

Van Koningsbrugge en Van de Ven startten vorige week een promotiecampagne voor hun eerste single 'Zou zo Graag' op Twitter.

Zondagmiddag behaalde het nummer de eerste positie in de downloadlijst van iTunes. In ruil bood het duo een gratis concert aan aan de kopers.

"Het begon natuurlijk als een grap en we hebben een concert dan ook totaal niet voorbereid, maar we gaan het uiteraard met veel plezier organiseren", aldus Van Koningsbrugge.

Winterweer

Om hun band ook onder de rest van Nederland bekendheid te geven kleedde het tweetal een groot aantal standbeelden in de hoofdstad in een jurk vanwege het barre winterweer.

Voor de actie werden jurken van diverse groottes ontworpen. Niet alle beelden lieten zich gemakkelijk kleden, sommige waren volgens de bandleden te hoog of te glad.

Aanbevolen artikelen