AMSTERDAM - Het lichaam van socialite Casey Johnson was al ijskoud en begon blauw te worden toen ze werd aangetroffen in een woning in Los Angeles.

Dat blijkt uit het telefoontje dat de vrouw die het lichaam vond pleegde met hulpdiensten. Het gesprek is dit weekeinde vrijgegeven.

Vermoed werd al dat Johnson al dagen dood was voordat ze werd gevonden. Die vermoedens worden bevestigd in het telefoontje naar hulpdiensten. De vrouw, die zich niet bekendmaakt, zegt dat ze er vrij zeker van is dat Casey dood is.

"Haar lichaam is ijskoud en haar handen beginnen blauw te worden. Er zijn hier nog een aantal mensen en we denken allemaal dat ze dood is."

Zelfmoord

De beller zegt verder dat ze vermoedt dat Casey's medicatie iets te maken heeft met haar dood. "Ik weet niet of het een zelfmoord is. Haar medicatie is vaak een zooitje, ik denk dat het de reden van haar dood is." Daags na haar dood werd duidelijk dat Casey diabetespatiënte was.

Het lichaam van de 30-jarige Casey werd maandag gevonden in Los Angeles. De socialite, die onder bevriend was met Paris Hilton, was de erfgename van het Johnson & Johnson-imperium.

Ze was verloofd met MTV realityster Tila Tequila. Casey's uitvaart vindt in besloten kring plaats. Naar verluidt wordt ze zondag begraven in New Jersey.