AMSTERDAM - Jessica Biel is donderdag begonnen met haar tocht naar de top van de Kilimanjaro. De actrice beklimt de berg samen met een aantal sterren voor het goede doel. De celebs klauteren op de hoogste berg van Afrika om aandacht te vragen voor schoon drinkwater.

Ook rapper Lupe Fiasco en acteur Emile Hirsch proberen de top van de 5800 meter hoge Kilimanjaro te bereiken. Voordat de sterren begonnen aan de zware tocht werden ze met hun neus op de feiten gedrukt.

De bergbeklimmers verbleven enkele dagen in een dorpje in Tanzania, waar bewoners nauwelijks toegang hebben tot schoon drinkwater.

Voor Biel was de ontmoeting alleen maar extra motivatie om de top te halen. "De mensen ontmoeten was een eye-opener", zegt ze tegen het Amerikaanse blad People. "Ik hoop anderen te inspireren zich in te zetten voor schoon drinkwater."

Goede doelen

De expeditieleden hopen ook geld op te halen voor goede doelen die zich inzetten voor schoon drinkwater. De tocht is via internet te volgen. Via een website kunnen bezoekers liters water doneren. Momenteel staat de teller op bijna drie miljoen liter.