AMSTERDAM - Een Canadese huisvrouw blijft volhouden dat acteur Keanu Reeves de vader is van haar vier kinderen. Een DNA-test heeft het tegendeel bewezen en Reeves beweert dat hij de vrouw zelfs nog nooit heeft gezien.

Toch eist zij miljoenen alimentatie van de acteur. De Canadese vrouw beweert al maanden dat Reeves haar ruim twintig jaar geleden bezwangerde.

De 45-jarige acteur was de verhalen zat en deed op advies van zijn advocaat een DNA-test. Die bewees in oktober dat Reeves de vader niet is.

De huisvrouw houdt echter voet bij stuk. Ze beweert dat er geknoeid is met de test. "Of Reeves heeft hypnose gebruikt om de resultaten te beïnvloeden", zei ze donderdag in de rechtszaal.

"Ik weet zeker dat hij de biologische vader is." Naar eigen zeggen heeft de vrouw bewijs, maar dat kan ze niet laten zien in een rechtszaal.

Geen zorgen

Ze beweert dat ze met Reeves is opgegroeid. Hij zou bij haar in de straat hebben gewoond. Ze herkende de acteur pas jaren later, omdat zij hem enkel kende als Marty Spencer.

Reeves' advocaat maakt zich geen zorgen en zegt dat de ex-man van de huisvrouw de vader van de vier kinderen is. Dat blijkt volgens de raadsman uit de scheidingspapieren. De advocaat wil de zaak laten seponeren.