AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft volgens verschillende modekenners ontwerpen van designers gestolen voor haar nieuwe 6126-collectie. Dat meldt de Amerikaanse modekrant WWD Fashion. Beter goed gejat dan slecht bedacht, is wellicht het motto van de 23-jarige actrice.

Leggings uit Lohans kledinglijn lijken verdacht veel op de creaties van James Lillis, designer van het label Black Milk Clothing.

"Ik heb net de ontwerpen van Lindsay Lohan gezien. Dat meen je niet. Het sucks om mij te zijn!", schreef de modeontwerper vol verontwaardiging op zijn blog. Een jurk uit Lohans collectie doet sterk denken aan een ontwerp van designer Jen Kao.

Puur toeval

Het management van 6126 ontkent alle beschuldigingen. "De gelijkenissen zijn puur toeval. Er is absoluut niets gekopieerd", licht een woordvoerder toe.

De creaties van Lohan worden aankomende herfst uitgebracht. De commotie begon nadat Lohan de schetsen voor de collectie het internet op slingerde.

Ramp

Het lijkt Lohan maar niet te lukken zichzelf op de modekaart te zetten. De actrice ontwierp eerder voor modehuis Ungaro een kledinglijn. De critici vonden haar creaties verschrikkelijk en ook de hoofdontwerper van het merk noemde haar lijn 'een ramp'.