AMSTERDAM - Kim-Lian van der Meij is nogal geschrokken van de ophef om een uitspraak van haar over kinderen.

Het citeren van een kennis werd volgens de musicalactrice volledig verkeerd geïnterpreteerd. Met de uitspraak omschreef ze met een knipoog de verwachte hectiek die de komst van haar tweede kindje met zich mee zal brengen. Niet iedereen zag de humor ervan in.

"Eén kind is een accessoire, twee kinderen zijn een familie", was die uitspraak die nogal wat stof deed opwaaien op het internet.

"Ik heb het toentertijd zelf niet als beledigend of kwetsend opgevat, omdat het grappig bedoeld was", vertelt Van der Meij.

"Er is uiteraard geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn dochter serieus te vergelijken met een accessoire. Zij is voor mij het allerbelangrijkste in de wereld."

Zusjes

"Ik heb twee jongere zusjes en het was altijd een hele drukke boel thuis. Aangezien onze dochter Ronja een heel makkelijk en vaak rustig kindje is, denk ik dat we straks met twee kindjes meer in de buurt komen van wat ik me herinner als het gezinsleven.

Zo was die uitspraak bedoeld", vertelt Kim-Lian. "Het is echt nooit mijn bedoeling geweest om mensen te kwetsen of beledigen. Ik wil mijn excuus aanbieden als dat is gebeurd."

Geluksvogel

"Ik realiseer me heel goed, vooral door alle reacties, hoe mooi het is dat je een kindje kan krijgen en dat ik een geluksvogel ben dat ik een gezond kindje heb.

En ik hoop nog een tweede gezond kindje te krijgen", aldus de actrice en zangeres. De tweede telg van Van der Meij wordt in de zomer verwacht.