AMSTERDAM - Arie Boomsma kent zichzelf goed. Zo weet de 35-jarige KRO-presentator van zichzelf dat hij een groot ego heeft, zegt hij deze week in Libelle. Tevens geeft hij toe dat zijn vriendin Kieu daar soms last van heeft.

"Hoewel last misschien een te groot woord is", aldus Boomsma in het tijdschrift.

Gelukkig is Kieu erg duidelijk in haar communicatie, iets waar de presentator blij mee is. "Zij kan zeggen: 'We hebben het nu alweer een uur over jou en ik heb ook dingen meegemaakt.'"

Wat betreft dat ego, loopt Boomsma dan ook wel eens tegen zichzelf aan. "Ik zou niet met mezelf willen samenwonen. Ik zou dat egocentrisme van mij niet trekken."

Please-gedrag

Mogelijk speelt zijn dominees-achtergrond daar ook nog een rol in. "Vroeger wilde ik dat iedereen me aardig vond. Veel domineeskinderen hebben last van dat please-gedrag. Als kind van een dominee ben je nooit onzichtbaar, alles wat je doet, wordt geregistreerd."

Boomsma verruilde dit jaar de EO voor de KRO, nadat hij tot de conclusie was gekomen dat de eerstgenoemde omroep niet helemaal meer bij hem paste. Eerder werd hij door de EO voor drie maanden geschorst nadat hij uit de kleren was gegaan voor het blad L'Homo.