AMSTERDAM - Halina Reijn kan niet altijd relaxed zijn in een relatie. Dat zegt ze in het februarinummer van Glamour. "Ik ben heel, héél bezitterig in de zin van andere vrouwen", bekent de 34-jarige actrice in het tijdschrift.

Zo heeft Reijn het regelmatig moeilijk als haar vriend, die achter de schermen in de toneelwereld werkt, in het buitenland is.

"Af en toe heb ik nog wel een paniekaanval. Dan kan ik hem niet bereiken en weet ik zeker dat hij met zeven playmates in bed ligt. En dan belt hij vijf minuten later heel relaxed en schaam ik me kapot."

De actrice is naar eigen zeggen dan ook een echte schorpioen. "Ik ben een schorpioen pur sang. Don't touch my man, want dan ga ik steken."

Moeder

In het blad zegt Reijn ook dat ze er nog niet uit is of ze ooit moeder wil worden. "Ik denk dat ik best een leuke moeder zal zijn, maar de combinatie met mijn werk vind ik bijna onverenigbaar."

Drang om een baby te krijgen heeft ze dan ook niet. "Wel ben ik bang voor spijt. Bang voor het beeld dat ik op mijn tweeënveertigste al rokend mijn prijzen zit af te stoffen, balend dat ik geen baby heb."