AMSTERDAM - Redmond O'Neal, de zoon van wijlen actrice Farrah Fawcett en acteur Ryan O'Neal, moet opnieuw de gevangenis in. Dit heeft zijn advocaat dinsdag bevestigd.

O'Neal zit sinds september in een afkickkliniek en mocht eind december één dag met verlof. Hij gedroeg zich bij terugkomst raar en gaf toe wederom drugs te hebben gebruikt. Nadat een test dit had bevestigd werd hij op 29 december gearresteerd.

De 24-jarige moet nu van de rechter minstens dertig dagen de cel in om te voorkomen dat hij opnieuw terugvalt.

Problemen

In een brief aan de rechter gaf O'Neal een verklaring voor zijn terugval. Hij schreef dat hij het gevoel heeft zijn familie te hebben teleurgesteld na alle problemen die zij hebben doorgemaakt. O'Neals moeder Farrah Fawcett stierf vorig jaar aan kanker terwijl hij achter de tralies zat.

De rechter leek echter niet onder de indruk van zijn verhaal. "Het lijkt erop dat je geen flauw idee hebt wat afkicken betekent", zo sprak hij.

Drugsdelicten

O'Neal werd al meerdere keren veroordeeld voor verschillende drugsdelicten. Zo verscheen hij voor de rechter wegens bezit van meta-amfetamine en heroïne. Zijn meest recente arrestatie kan hem een gevangenisstraf van zes jaar opleveren, omdat deze plaatsvond in zijn proeftijd.