AMSTERDAM - Gwen Stefani moet veel werk verrichten om haar lijf strak te houden. Zo bekent de succesvolle popster al sinds de brugklas op dieet te zijn. "Ik vind het vreselijk om er over te praten, maar het is waar", zegt ze in het februarinummer van Glamour.

Hoewel de 40-jarige Stefani er nog steeds fantastisch uitziet na twee zwangerschappen, zijn het niet de genen die zorgen voor haar goede figuur.

"Ik was best mollig als kind en ik moet er keihard aan werken om fit te zijn. Ik heb door de jaren heen gelukkig wel geleerd dat het eigenlijk een enorme tijdverspilling is. Mensen vinden me leuk, of ik nu wat dikker ben of niet", aldus Stefani in het tijdschrift.

IJdel

Toch vindt de hippe popster het belangrijk om slank te zijn. "Ik hou nu eenmaal te veel van kleren en ik wil in de kleren passen die ik maak. Ik ben heel ijdel. Ik heb precies dezelfde issues als iedere andere vrouw."

Stefani werd in de jaren negentig bekend als zangeres van No Doubt. Momenteel heeft ze een succesvolle solocarrière en een eigen kledinglijn.

Gwen Stefani in Glamour