AMSTERDAM - Dinand Woesthoff vindt monogamie ontzettend belangrijk in een relatie. Dat zegt hij deze week in een interview met Grazia. "Als ik in een relatie zit, ga ik daar volledig voor. Bij overspel verspeel je het vertrouwen en dat is volgens mij het hoogste goed."

De zanger van Kane, die een half jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Lucy Hopkins, zegt er overigens wel mee te kunnen leven als zijn vrouw een keer over de schreef zou gaan.

"Vroeger riep ik altijd dat het dan meteen klaar zou zijn, maar dat is niet zo", aldus Woesthoff in het tijdschrift. "Dat is ook waar het nummer 'Love over Healing' over gaat. Liefde boven pijn, verdriet en verraad", zo zegt de zanger.

Guusje Nederhorst

'Love over Healing' is de soundtrack voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter'. Woesthoff benadrukt dat het nummer niet gaat over zijn eigen ervaringen met kanker. De zanger verloor in 2004 zijn vrouw Guusje Nederhorst aan de ziekte, maar het is geen autobiografisch liedje, licht de Haagse rocker toe.

Door de verfilming van Kluuns boek wordt ook Woesthoffs verleden weer opgerakeld, maar naar eigen zeggen ging hij heel anders om met de ziekte van zijn vrouw. "Waar Kluun linksaf ging, ben ik een totaal andere weg ingeslagen. Die twee dingen kunnen niet verder uit elkaar liggen."

Traumatisch

Dat wil overigens niet zeggen dat hij het gedrag van Kluun afwijst. "Als je vrouw op sterven ligt is dat voor alle betrokkenen heel traumatisch. Het levert veel druk op en mensen doen dan vaak gekke, maar ook onverstandige, laffe of juist heel moedige dingen."

'Love Over Healing' staat op het laatste album van Kane dat op 27 november uitkwam.

Dinand Woesthoff