AMSTERDAM - Fans van de comedyserie Friends hoeven voorlopig nog geen film van de serie te verwachten. Volgens Lisa Kudrow, die de rol van Phoebe Buffay speelt, is er nog geen contact geweest met de makers David Crane en Marta Kauffman.

Eind september bevestigde James Michael Tyler, die rol van barman Gunther in Friends speelt, dat de film er aan komt.

Maar Kudrow drukt de geruchten de kop in. "Ondanks het succes van de verfilming van 'Sex and the city' zijn we nog niet benaderd", vertelt de actrice maandag.

Volgens Kudrow is het voor de makers ook een moeilijke taak om Friends te verfilmen. "'Sex and the city' was al een soort film. Maar dan van een wekelijks halfuurtje."

"Wanneer Friends op het witte doek verschijnt, wordt het heel anders. Dan wordt het al heel snel heel satirisch. Bovendien missen we dan het publiek."

Andere spelers

De cast gaf eerder aan een filmversie wel te zien zitten. Of de reünie binnenkort of over enkele jaren volgt blijft onbekend. "Misschien spelen over tien jaar wel andere spelers onze rollen", stelt Kudrow.

De avonturen van de zes vrienden werden tussen 1994 en 2004 uitgezonden. Momenteel wordt de serie nog steeds herhaald op de Nederlandse televisie.