AMSTERDAM - Ronnie Wood gaf zijn piepjonge ex-vriendin Ekaterina Ivanova cocaïne slechts enkele uren nadat zij elkaar ontmoetten. "We bleven de hele nacht op om te snuiven en te drinken", zo laat de 20-jarige Russin weten aan The Sun.

De twee leerden elkaar in 2008 kennen in een Londense club, waar Wood die avond was met een grote groep vrienden. De 62-jarige rocker was op dat moment nog getrouwd met zijn vrouw Jo.

Naar eigen zeggen wist Ivanova niet met wie ze van doen had toen ze Wood leerde kennen. "Ik zat naast hem te roken en er viel wat as op zijn broek. Hij zei: 'Je hebt as laten vallen op mijn broek'. Ik keek op en zei: 'Dat kan me geen fuck schelen'."

De rest van de avond waren Wood en Ivanova onafscheidelijk en in een Londens hotel zetten ze hun drank- en drugsgebruik voort. "De volgende twee dagen hebben we samen doorgebracht."

Afkickkliniek

Een aantal maanden later werd de Rolling Stone opgenomen in een afkickkliniek vanwege zijn drankprobleem, en na zijn ontslag huurde hij samen met Ivanova een flatje. "We waren hopeloos verliefd, dronken warme chocolademelk en spraken over trouwen en kinderen krijgen."

Volgens de jonge Russin wilden de twee in het huwelijksbootje stappen als Woods scheiding achter de rug was. Ook wilden ze graag een kindje.

Drinken

Het ging echter mis op het moment dat Wood weer begon met drinken, vertelt Ivanova in de Britse tabloid. "Op sommige dagen dronk hij, snoof hij cocaïne en rookte hij wel vijftig sigaretten."

Ivanova laat weten dat ze er alles aan gedaan heeft om hulp voor hem te zoeken, maar volgens haar haalde het allemaal niets uit.

Publiciteit

In december ging het paar uit elkaar, nadat Wood Ivanova had mishandeld en bedreigd tijdens een hevige ruzie. Ivanova zorgt er sindsdien voor dat ze uitgebreid in de publiciteit blijft. Zondag trad ze het Celebrity Big Brotherhuis in Groot-Brittannië binnen.