AMSTERDAM - Youp van 't Hek is zondagavond tijdens een etentje in Amsterdam onwel geworden. De 55-jarige cabaretier is afgevoerd naar een ziekenhuis, maar hij mankeert niets

"Alles is goed", zei Van 't Hek maandag in de radioshow van Ruud de Wild.

De cabaretier en schrijver is naar eigen zeggen bevangen door de kou. "Ik zat op de fiets en had geen handschoenen aan. Mijn handen waren echt bevroren. Ik kwam het warme restaurant binnen en boem, ik ging om."

Hart

De Telegraaf schreef maandag dat het mogelijk om een hartaanval ging, maar die geruchten drukt hij meteen de kop in. "Mijn hart is goed."

De 55-jarige is korte tijd buiten westen geweest. "Ik ging aan tafel zitten en dacht: dit gaat niet goed. Vervolgens lag ik op de grond, ik ben ongeveer tien seconden weg geweest."

Ambulance

Een ambulance werd gebeld om de lijkbleke Van 't Hek naar het ziekenhuis te brengen. "Daar ben ik twee minuten geweest", beweert de cabaretier.

Van 't Hek werd onderzocht, maar er werd niets bijzonders gevonden. Volgens de eerste hulparts die de komiek controleerde, komt een bevanging door de kou wel vaker voor. "Hij zei er wel bij 'bij mensen op uw leeftijd', daar schrok ik wel van."