Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week de rel rond ‘De hel’, vette BN-baantjes, Dries Roelvinks hoofdprijs en de sombere toekomst van 2010. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Wesley Sneijder en Yolanthe vierden kerstmis in het buitenland. Gezellig ging de hele familie mee. De voetballer huurde een vliegtuig af en de gasten logeerden in een peperduur hotel.

Op tv rekende een redacteur ons voor wat deze zonnige kerst Wesley heeft gekost. Het vliegtuig: 1,5 ton. Het hotel: tenminste 1 ton, maar vermoedelijk meer als er ook een paar suites bij zitten.

En dat is waarschijnlijk, want voor Yolanthe werd het een bijzondere vakantie. Al in het vliegtuig zeeg Wesley op zijn knieën en vroeg haar ten huwelijk. Natuurlijk zei de brunette volmondig ‘ja’, verliefd als ze is. En slim, want met multimiljonair Sneijder heeft ze mooi de hoofdprijs te pakken. Een hotelsuite van 10.000 euro per nacht kan er dan ook makkelijk af.

Goeie baantjes

Er wordt goed verdiend in omroepland. Vooral schnabbels zijn lucratief. We kennen natuurlijk Natasja Froger en Frans Bauer van de energie-spotjes. Katja Schuurman zou volgens Weekend voor haar reclamewerk voor de loterij twee ton opstrijken. Twéé ton, voor wat tv-spotjes en een paar posters!

Cabaretier Guido Weijers sloeg zo’n juist aanbod af. In drie dagen kon hij 80.000 euro verdienen, maar hij was bang voor zijn reputatie. Welke reputatie, vragen we ons af? Zo bekend is hij nou ook weer niet. Maar blijkbaar verdient hij met optreden beter dan met reclamewerk.

Hel-rel

De Elfstedentocht-film ‘De Hel van ‘63’ is koud in première, of er is een relletje losgebarsten. Leden van de crew hebben een lijst met klachten ingediend. Het eten zou niet goed zijn, ze zijn geïntimideerd en er was financieel gerommel. De producent van de film is razend. Azijnzeikers, noemt hij de morrende crewleden, en uitschot, filmverpesters, zure lui en verwende Randstedelingen.

Volgens hem vonden de crewleden dat de filmmakers maar ‘een stelletje boeren was die een filmpje wilden maken’. Op twee pagina’s in Party gaat de producent uit zijn bol, eindigend met het dreigement dat de crewleden op een zwarte lijst staan. We zijn benieuwd wanneer de hoofdrolspelers Chris Zegers, Cas Jansen of Chantal Janzen uit de school klappen over deze vermeende wantoestanden.

Sombere toestanden

Story laat elk jaar een paragnost de toekomst voorspellen. Hij mag zijn zegje doen over allerlei onderwerpen. Zo weet hij dat PVV-leider Geert Wilders vaak bedreigd zal worden en daardoor iets onderneemt dat bepaald niet door iedereen wordt begrepen. What’s new?

Door omstandigheden zal Willem-Alexander eerder dan gepland zijn moeder Beatrix moeten opvolgen. Positief is dat Nederland twee gouden medailles wint op de Olympische Spelen en succes boekt met voetballen.

Helaas ook veel slecht nieuws: de economische crisis houdt aan en de Rabobank dreigt om te vallen. Paul de Leeuw moet rustiger aandoen wegens medische problemen. Er komt een ernstig ongeluk met een atoomonderzeeër en er komt een nieuwe, gemene griepvariant. En bij het songfestival ontstaat er een relletje rond de puntentelling. Dus Vader Abraham, die het liedje schreef, zal in 2010 teleurgesteld worden. Arme man, op zijn leeftijd.

Roelvinks hoofdprijs

Wie wél erg happy het nieuwe jaar in gaat, is zanger Dries Roelvink. Zijn zoontje Donny won een tv-schaatswedstrijd en pa glom van trots. Maar ook in de liefde is hij weer gelukkig. De zanger vond een nieuwe vriendin en trok meteen bij haar in. ‘Het voelt heerlijk!’ jubelt hij.

Toch zet Party een vraagteken bij de relatie. Want is het Dries niet te doen om de centjes van deze Honoria? Ze verdient haar eigen geld en – belangrijker- haar pa is zeer vermogend.

Dries beleeft momenteel dure tijden. Een scheiding hakt er financieel natuurlijk in en een top-artiest (met dito salaris) is hij nog altijd niet. Maar nee, bezweert Roelvink ons, het gaat hem niet om haar geld. Jammer dat Party hun paragnost ook niet even heeft losgelaten op deze zaak.

Bange voetbalvrouw

Heerlijk, voetbalvrouw zijn. Hele dag shoppen, leuke feestjes, veel geld, mooie kleren. Maar nee, dat valt tegen. Tenminste wel voor Charlotte Sophie Zenden, de bijna-vrouw van John Heitinga. John voetbalt bij het Britse Everton FC in Liverpool. Dat was al een hele omslag na zonnig Madrid.

Maar een huis vinden was ook lastig, vertelt Charlotte in Party. De omgeving is behoorlijk crimineel en menig voetbalvrouw is al thuis overvallen. Gewoon even checken of manlief op het voetbalveld is en de boeven kunnen hun slag slaan.

Angstig door deze horrorverhalen, heeft stel daarom voor een appartement gekozen, met beveiliging. Van daaruit kan Charlotte haar bruiloft op Ibiza gaan regelen. Ze verheugt zich al op de bezoekjes die ze daarvoor aan het partyeiland zal brengen. Dat is dan weer wèl typisch luxe voetbalvrouwengedrag.