AMSTERDAM - Eva Mendes mag zelf dan een beroemdheid zijn, met de celebritywereld heeft de 35-jarige Hollywoodactrice helemaal niets. "Roem is alleen voor onzekere mensen", zo zegt ze deze week in een interview met Beau Monde.

Om het celebritywereldje een beetje te ontlopen, gaat Mendes niet naar filmpremières. "Ik ga alleen als een film waarin ik meespeel in roulatie gaat."

De actrice zegt niet te begrijpen waarom iedereen zo graag beroemd wil worden. "Mensen willen bekend zijn alsof het een doel op zich is, terwijl het nergens voor staat en niet gelukkig maakt", zo zegt ze in het tijdschrift.

Gratis

Volgens Mendes is het beter om met niets te beginnen. "Ik kan met een gerust hart zeggen dat niets leuker is dan dingen hebben waar je voor gewerkt hebt. Iets gratis krijgen is even leuk, maar het is niet blijvend. Het maakt niet gelukkig."

Zelf is de actrice ook vanaf een nulpunt begonnen. Haar ouders moesten ieder dubbeltje omdraaien en de rollen werden niet op een presenteerblaadje aangereikt. Binnenkort is Mendes weer op het witte doek te bewonderen in de remake van 'The Bad Lieutenant'.

Eva Mendes