AMSTERDAM - Janna Fassaert blikt liever niet terug op haar gewelddadige huwelijk met de Amerikaanse acteur Gabriel Salvador. In Viva vertelt de actrice dat ze behoorlijk veranderd is na die periode. "Ik ben nu lief voor mezelf. Eindelijk."

In oktober vertelde Fassaert in een openhartig interview dat ze mishandeld en misbruikt is door Salvador. "Ik sliep soms met de deur op slot en met mijn paspoort en telefoon onder mijn kussen", zo liet ze weten.

In Viva zegt de actrice dat ze in het verleden te vaak uitging van het goede in de mens. "En dat wil ik ook blijven doen. Ik ben niet verbitterd en rancuneus. Alleen stel ik me niet meer zomaar open."

Fassaert vond het naar eigen zeggen moeilijk om haar grenzen te bewaken. "In mijn relaties gaf ik vaak meer dan ik terugkreeg: ik zorg, dus ik besta. Dus viel ik op mannen voor wie ik kon zorgen. Dat ging ten koste van mezelf."

Vallen

De actrice valt op foute mannen, zo zegt ze zelf. Maar ze wil in de toekomst geen keuzes meer maken die ten koste gaan van haar eigen geluk. "Ik wil nooit meer zo hard vallen."

Fassaert is momenteel te zien met acteur Vince Vaughn in de Hollywoodfilm 'Couples Retreat'.