LOS ANGELES - Acteur Charlie Sheen en zijn vrouw Brooke Mueller gaan in therapie om hun huwelijk te redden. Het stel wil in het belang van hun kinderen bij elkaar blijven.

Dat meldde het Amerikaanse showbizzblad People woensdag op zijn website.

Sheen (44) belandde op eerste kerstdag in de gevangenis, na een telefoontje van Mueller (32) aan de politie. De acteur zou haar met een mes hebben bedreigd, na eerdere ruzies over een mogelijke scheiding. Sheen moet op 8 februari voorkomen.

Hoewel het koppel hoopt hun relatie te redden, sluit een bron in de nabijheid van het stel niet uit dat er toch een scheiding komt. "Brooke en Charlie houden nog steeds van elkaar, maar ze zijn erg verschillend."

Toekomst

Sheen en Mueller verblijven momenteel op verschillende adressen. Naar verluidt willen ze allebei wat tijd voor zichzelf, zodat ze kunnen nadenken over hun toekomst en hun kinderen.

Sheen heeft twee kinderen bij Mueller en twee kinderen uit een eerder huwelijk met actrice Denise Richards.

Versoepeling

Mueller heeft de rechter gevraagd om versoepeling van de regels. De Amerikaanse wet schrijft voor dat haar man acteur Charlie Sheen uit de buurt van zijn vrouw moet blijven wegens het huiselijk geweld dat eerste kerstdag plaatsvond.

Mueller wil graag contact met haar man om hun huwelijk te redden.

Volgens entertainmentwebsite TMZ zet Mueller grof geschut in. Ze heeft advocaat Yale Galanter ingeschakeld, die jarenlang voor OJ Simpson pleitte.

Mes

Mueller loopt tevens kans om te worden aangeklaagd door de politie wegens het geven van valse informatie.

Galanter blijft erbij dat zijn cliënt het verhaal over de bedreiging door haar man met een mes niet heeft verzonnen.

De advocaat geeft wel toe dat Mueller haar verhaal later iets heeft afgezwakt. "Zoals veel vrouwen in een soortgelijke situatie doen, wanneer ze beseffen dat hun man gevangenisstraf boven het hoofd hangt", aldus de raadsman.