AMSTERDAM - Het leven van een voetbalvrouw is lang niet altijd leuk. Dat zegt Estelle Gullit, vrouw van de voormalige voetballer Ruud Gullit, deze week in Grazia. "Het leven van een voetbalvrouw kan ook echt eenzaam zijn."

Volgens de 31-jarige Estelle hebben veel mensen een verkeerd beeld van voetbalvrouwen. "Er wordt heel erg gegeneraliseerd. Het is lang niet zo overtrokken als je op tv ziet in de serie 'Voetbalvrouwen'", zegt ze in het tijdschrift.

Het feit dat je van alles kunt kopen, vult volgens Estelle niet je eenzaamheid. "Die andere kant mag ook wel eens worden belicht."

Villa

Ook Estelle voelde zich regelmatig alleen tijdens haar huwelijk met Ruud. "Dan wilde ik mijn familie bij me hebben en lachen met mijn vrienden, maar dat ging niet omdat ik in het buitenland zat. Er waren momenten dat ik er alles voor had willen inleveren om weer bij hen te zijn. Tegen die eenzaamheid kan geen geld of villa op."

Volgens Estelle is het zeker niet alleen maar goud wat er blinkt. "Als je een voetbalvrouw op een feestje in een mooi jurkje ziet verschijnen, is dat alleen buitenkant. Dat zegt niets over hoe ze zich voelt. Die kleding gooi je daarna in de kast en dan huilt je hart weer net zo hard."