AMSTERDAM - Lil' Wayne keerde maandag terug naar zijn thuisstad New Orleans voor de eerste show van wat hij zijn afscheidstournee noemt. De rapper hangt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd.

De 27-jarige Lil' Wayne, die geboren werd als Dwayne Carter, bekende in oktober schuld aan illegaal wapenbezit. Op 9 februari krijgt hij te horen wat zijn straf is, maar de rapper houdt rekening met een celstraf van een jaar.

"Ik ben niets zonder jullie", brulde Lil' Wayne naar zijn fans in New Orleans. De show in zijn thuisstad is de eerste van een reeks concerten die de rapper geeft voordat hij zijn straf gaat uitzitten. Carter is van plan ook in Texas afscheid te nemen van zijn fans.

Cel

Lil' Wayne is niet de eerste rapper die achter tralies verdwijnt. Ook de overleden Tupac Shakur, Lil' Kim en DMX weten hoe een cel eruit ziet. Dit jaar werden T.I. en C-Murder veroordeeld tot gevangenisstraffen.

T.I. maakte zich eveneens schuldig aan illegaal wapenbezit en zit een celstraf van een jaar en één dag uit. C-Murder is veroordeeld tot levenslang nadat een fan omkwam bij een schietpartij in een nachtclub.