AMSTERDAM - Carlo Boszhard en Irene Moors hebben een jaar met veel ups en downs achter de rug. Het populaire Life & Cooking werd van de buis gehaald, maar de opvolger Life 4 You blijkt een succes.

Ook scoorde het duo met het persiflageprogramma de TV Kantine en de dansshow Let's Dance. "We zitten in een geluksexplosie", zegt Irene dinsdag in De Telegraaf.

Door alle tegenslagen is de vriendschap tussen het presentatieduo nog hechter geworden. "We kunnen veel tegen elkaar zeggen zonder ruzie te krijgen", legt Carlo uit.

"Tijdens die onzekere periode was het heel fijn om een helft van een duo te zijn. We konden samen alles bespreken, we hadden elkaar om erdoorheen te komen." Irene stemt volmondig in: "Gedeelde smart is halve smart."

Succes

Life & Cooking verdween eind mei na negen jaar van de televisie. Een paar weken eerder startte de TV Kantine. "Eigenlijk heeft het enorme succes van de TV Kantine, dat we aan het opnemen waren toen het doek voor Life & Cooking viel, ons erdoorheen gesleept", zegt Irene.

In september keerden Carlo en Irene met het soortgelijke Life 4 You terug op de zondagmiddag.

Burn-out

De TV Kantine, dat doet denken aan Pittige Tijden uit Telekids, bezorgde Irene slapeloze nachten. Ze was zelfs bang voor een burn-out.

"We waren best wel bang voor de kijkcijfers", biecht ze op. "Voor hetzelfde geld is het bij lange na niet het succes waarop je hebt gehoopt en glijd je in een burn-out of een andere crisis."