LOS ANGELES - Acteur Nicolas Cage wordt toch niet aangeklaagd voor fraude. Showbizzblad People meldde donderdag dat een kredietverschaffer de acteur zou dagen voor omgerekend ruim 25 miljoen euro.

Het nieuws ging in hoog tempo de wereld rond, maar blijkt niet waar te zijn. People trok zaterdag het oorspronkelijke verhaal in: het bedrijf zou de acteur dagen voor een openstaande schuld van 'slechts' 2 miljoen euro.

De beschuldiging van fraude werd door de advocaat van de acteur naar de afvalbak verwezen: ''Iedere bewering dat Nicolas Cage betrokken is bij fraude of andere strafbare feiten, is absurd en belachelijk'', aldus de jurist.

Daarmee zijn de zorgen van Cage bepaald niet de wereld uit. Hij is verwikkeld in een serie rechtszaken met onder meer zijn voormalige accountant, die hem zou hebben opgelicht.

Ex-vrouw

Ook zijn ex-vrouw en de belastingdienst hebben het op de acteur voorzien: Cage is de fiscus circa 4 miljoen euro schuldig en zijn ex daagt hem voor ongeveer 9 miljoen euro, omdat hij gemaakte afspraken niet na zou komen.

Om zijn miljoenenschuld weg te werken verkoopt de acteur naar verluidt onder meer huizen, auto's en jachten.