LOS ANGELES - De vrouw van acteur Charlie Sheen heeft opgebiecht dat ze haar man ten onrechte heeft laten oppakken.

De 32-jarige Brooke Mueller weigert nog langer met de politie te praten, meldde showbizzsite TMZ zaterdag.

Sheen is inmiddels weer een vrij man. De 44-jarige acteur was vrijdag na een uit de hand gelopen ruzie met zijn vrouw in de boeien geslagen in het Amerikaanse skioord Aspen, nadat Mueller het alarmnummer had gebeld met de mededeling dat ze door haar echtgenoot was mishandeld.

De acteur mocht na het betalen van een borgsom van 8500 dollar (ongeveer 6000 euro) weer gaan.

Stomdronken

Uit bloedonderzoek bleek dat Mueller stomdronken was toen ze de politie belde, aldus TMZ. Inmiddels hangt haar een aanklacht boven het hoofd wegens het valselijk beschuldigen van haar echtgenoot, verklaarde een lokale officier van justitie.

Het Amerikaanse blad People meldt dat Sheen en Mueller een relatietherapeut inschakelen om hun huwelijk te redden.

De acteur zou daarnaast een cursus gaan volgen over hoe hij om moet gaan met zijn woedeaanvallen. Sheen werd eerste kerstdag gearresteerd wegens huiselijk geweld.

Kinderen

Sheens advocaat bevestigt dat Charlie er alles aan zal doen om zijn huwelijk te redden. "Ze hebben twee kleine kinderen en houden van elkaar. Ze zullen er alles aan doen om deze moeilijke tijd door te komen."

Langzaamaan wordt steeds meer bekend over wat er zich tijdens de kerst in een ski resort in Aspen afspeelde. Een vriendin van Mueller vertelt People dat Charlie en Brooke al langer mot hadden.

"Ze ruzieden tijdens een dinertje van vrienden en dat is de hele nacht doorgegaan. Beiden hadden gedronken, terwijl ze dat niet zouden moeten doen. Charlie en Brooke hebben allebei een geschiedenis met alcoholmisbruik."

Wapen

Tijdens de ruzie is een wapen gebruikt, laat een woordvoerder van de politie in Aspen weten aan entertainmentzender E!. Om wat voor wapen het gaat, wil de politie nog niet kwijt. Ook is onduidelijk wie het wapen heeft gehanteerd.

Het stel leeft volgens Muellers vriendin de komende tijd apart van elkaar. Charlie zou meteen na zijn vrijlating terug naar Los Angeles zijn gevlogen, Brooke zit nog steeds in Aspen. De 9 maanden oude tweeling zou niets hebben gemerkt van de ruzie tussen hun ouders.