AMSTERDAM – Jan Smit is blij dat hij naast zingen nu ook mag presenteren. De Volendamse zanger stelt in Totaal TV dat zangers ook goed kunnen presenteren.

“Ik ben blij dat ik mezelf bij de TROS ook kan ontwikkelen op presenteergebied”, aldus Smit. Die bij de omroep het hypnoseprogramma ‘Ik weet wat jij deed’ presenteert.

“Iedereen heeft z’n eigen show. Ik vind Gerard Joling heel goed, en Frans Bauer past echt bij het programma Bananasplit. Op zijn manier doet hij dat heel goed.”

Eerder dit jaar was het nog de vraag of Jan Smit wel door kon gaan bij de omroep. Na de breuk met zijn toenmalige vriendin Yolanthe Kabou van Kasbergen ontstond er een situatie waarin de ex-geliefden allebei bij de TROS zouden werken.

Palingsoap

De omroep maakte toen bekend dat zowel Yolanthe als Jan gewoon welkom waren. De zanger liet onlangs weten voorlopig te stoppen met ‘De Palingsoap’, waarin bekend en onbekend Volendam met de camera gevolgd wordt.

Presenteren blijft dus wel een droom: “Ik wil mijn horizon verbreden. Ik heb het gevoel dat ‘ik weet wat jij deed’ heel goed bij me past. Het is op Nederland 3, dus het mag op het randje. Pittig, snel en catchy.”