AMSTERDAM - Sonja Bakker stort zich in de wereld van kinderboeken. De 35-jarige gewichtsconsulente hoopt op die manier een nieuwe start te kunnen maken. Bakker heeft een heftige tijd achter de rug.

In juli gaf Bakker te kennen na vijf jaar te gaan scheiden van haar man Koen. Twee maanden later maakte ze bekend er zakelijk even helemaal tussen uit te gaan om rust te nemen. Daarna werd ze achtervolgd door hardnekkige geruchten over een vermeende relatie met presentator Rik Felderhof, die ze tot op de dag van vandaag ontkent.

De dieetgoeroe verwerkte haar scheiding door zaken op papier te zetten. "Toen het idee voor het kinderboek kwam, hoefde ik dus niet helemaal opnieuw te beginnen", vertelt Bakker aan De Telegraaf. "Ik ben het alleen op een andere manier gaan doen."

Persiflage

Ze is volop bezig met haar eerste kinderboek 'De avonturenmama'. Het is een persiflage op haarzelf, legt Bakker uit. "Ze beleeft allerlei gekke dingen, die ik uitvergroot."

Haar zoontjes Tristan en Finn denken kritisch met haar mee. Bakker is overigens ook weer van plan om mensen te helpen met afvallen, maar dan op een lager pitje dan voorheen.