AMSTERDAM - Aerosmith-zanger Steven Tyler is voor de tweede keer opgenomen in een ontwenningskliniek. De andere leden van de band waren zo bezorgd over de gezondheid van hun frontman, dat ze besloten die zorgen openbaar te maken.

Daaruit trok Tyler (61) zijn conclusies. Hij zocht professionele hulp voor zijn medicijnverslaving.

De zanger is verslaafd aan pijnstillers. Die medicijnen zegt hij te gebruiken wegens ''verwondingen die de afgelopen tien jaar zijn ontstaan als gevolg van optredens''. Tyler staat bekend om zijn wilde manier van optreden.

''Met hulp van mijn familie en het team van professionals neem ik de verantwoordelijkheid voor het omgaan met mijn pijn'', zegt Tyler in een verklaring. ''Ik ben erop gebrand met mijn medebandleden terug te keren op het podium en in de opnamestudio.''

Excuses

De rockveteraan bood de overige leden van Aerosmith excuses aan. Tyler zei een maand geleden namelijk dat hij de band een tijdje links zou laten liggen om zich te richten op soloprojecten.

De resterende bandleden zeiden vervolgens dat ze op zoek zouden gaan naar een vervanger voor Tyler.

''Ik hou van Aerosmith. Ik hou van optredens als zanger van Aerosmith. Ik ben dankbaar voor de steun die ik krijg van de andere bandleden'', aldus Tyler.

Voetoperatie

De eerste keer dat de zanger een ontwenningskliniek binnenliep, was in 2008. Toen zei hij ''een veilige omgeving'' nodig te hebben om om te gaan met pijn als gevolg van een voetoperatie.