AMSTERDAM - Doutzen Kroes noemt 2009 het beste jaar uit haar carrière tot nu toe. Het Nederlandse model zit al zes jaar in het vak en is zeer succesvol in het buitenland. De voorspoed overkwam het model, want aan planning doet de Friezin niet.

"Het is een fantastisch jaar geweest", aldus Kroes. Voorlopig geniet ze nog met volle teugen van haar leven als model. "Ik ben niet bezig met de toekomst. Zo werkt het niet in mijn leven. Ik weet niet eens waar ik 5 januari ben. Ik heb nooit een planning willen maken, dat lukt toch nooit", vertelde Doutzen in RTL Boulevard, waar ze dinsdag gasthoofdredactrice was.

Haar liefdadigheidswerk voor stichting Dance4life deed Kroes beseffen wat voor een gelukkig leven ze leidt. "Heel veel mensen hebben geluk, maar beseffen het niet. We leven in een sprookje en ik helemaal", aldus de 24-jarige Kroes.

Foto's

Doutzen Kroes stuurde op 18-jarige leeftijd foto's van zichzelf op naar een modellenbureau. Inmiddels is ze het gezicht van onder meer Calvin Klein en cosmeticamerk L'Oréal en loopt ze shows voor onder andere lingeriemerk Victoria's Secret.